Over Sophie Veldhof
Over
Sophie
Veldhof
Oprichter en advocaat bij Veldhof Advocatuur in Breda
Hi, ik ben Sophie Veldhof, sinds 2017 beëdigd advocaat en het gezicht achter Veldhof Advocatuur in Breda. In 2010 besloot ik om in de voetsporen van mijn vader – ook advocaat - te treden en ik verliet Goes voor Utrecht, waar ik Rechten studeerde. Daarna verhuisde ik naar Breda waar ik met mijn gezin alweer een tijdje met veel plezier woon.
Vastgoedrecht is een uitdagende puzzel, vol nuances
Een poosje was ik zoekende welk rechtsgebied het best bij me paste - ik behaalde mijn Master in strafrecht en privaatrecht en proefde van verschillende takken van sport; strafrecht, bestuursrecht en commerciële contracten. Toch vond ik mijn plek pas écht in het contractueel aansprakelijkheidsrecht, met focus op vastgoed. Bij mijn toenmalige werkgever – een rechtsbijstandverzekeraar - loste ik vooral geschillen op voor woningeigenaren en dat gaf me energie. Dit soort zaken zijn namelijk nooit zwart-wit, maar altijd genuanceerd. De oplossingen dus ook. Het is steeds weer een puzzel die ik mag oplossen. Dat vind ik heel uitdagend.
“Ik besefte dat ik het als advocaat anders wilde doen; door open, duidelijk en transparant te zijn naar mijn cliënten.”
Procederen als uiterste middel, niet als doel
Toch waren er ook zaken die me tegenstonden in de traditionele advocatuur. Het gebrek aan transparantie, ouderwetse hiërarchie binnen advocatenkantoren en haantjesgedrag pasten niet bij mij als persoon. Het waren aspecten die me zelfs lieten twijfelen of het vak wel voor mij was weggelegd. Tot ik besefte dat dit juist een kans was, dat ik het anders wilde en kon doen. Door open, duidelijk en transparant te zijn naar mijn cliënten. Door een menselijke benadering en creatieve oplossingen te zoeken voor hun complexe geschillen. Procederen is voor mij geen doel, maar een mogelijkheid als al het andere faalt.
Veldhof Advocatuur
In 2022 opende ik in Breda mijn eigen kantoor - Veldhof Advocatuur – en het is een verademing om mijn vak te kunnen uitoefenen, mensen bij te staan in hun zorgen en tóch dicht bij mezelf te mogen blijven. Met een menselijke aanpak. Ik sta mensen bij op het gebied van verborgen gebreken, geschillen met aannemers en burenconflicten. Daarbij zoek ik wanneer mogelijk altijd eerst naar aanknopingspunten om het gesprek (opnieuw) aan te gaan met de tegenpartij. Die brief van de advocaat kan altijd nog worden verstuurd, maar hoe mooi is het als twee partijen een geschil tóch samen kunnen oplossen? Ik begeleid mensen daarin.
“Ik ben eerlijk over de kansen van een proces, maar ook over de andere gevolgen. Een proces kan jaren in beslag nemen en emotioneel zwaar zijn. Wil je dat? En ten koste van wat?”
Wat mij nog meer kenmerkt is dat ik begrijpelijke taal gebruik, zodat mijn cliënten snappen hoe ze er echt voor staan. Ik ben bovendien altijd eerlijk over de kansen van een proces, maar ook over de gevolgen en randzaken. Een proces kan namelijk jaren in beslag nemen, met onbevredigende resultaten. De vraag is; wil je dat? En ten koste van wat? Kun je de onzekerheid en mogelijke teleurstelling emotioneel dragen? Gelijk hebben, betekent namelijk niet altijd dat je het krijgt.
Zeker als de financiële gevolgen te overzien zijn is niet procederen soms een beter antwoord. Maar het kan ook zo zijn dat een situatie het onrechtvaardigheidsgevoel zo sterk aanspreekt, dat een oordeel van een rechter juist heel belangrijk is voor iemand. Om het goed af te kunnen sluiten. Conclusie: geen enkele situatie is hetzelfde, dus wat ik belangrijk vind is dat mijn cliënten goed geïnformeerd zijn en een weloverwogen keuze kunnen maken. Daar sta ik ze persoonlijk in bij.
Leg jouw geschil vrijblijvend aan me voor
Is de stap naar een advocaat groot, of twijfel je of je wel ‘een zaak’ hebt? Heel begrijpelijk. Laten we kort kennismaken tijdens een telefonisch gesprek waarin we jouw geschil of zorgen bespreken. Ik vertel je dan graag meer over je mogelijkheden.
Denk ik dat ik je verder kan helpen? Dan plannen we een afspraak in.